Добре дошли

Здравейте и добре дошли при Туистед Джу Джицу – мястото в София за хора, които искат да спортуват, да се състезават и да се забавляват!

Карта

twisted Jiu Jitsu карта

Контакти

  • Адрес: гр. София, бул. Черни Връх 47, ет.2 (бивш завод Витоша)
  • Телефон: 0898 66 44 90
  • Имейл: twisted@bjj-bg.com
ДЕЦА 2017-05-04T06:44:09+00:00

Тренировки по бразилско джу джицу за деца

Факт е, че бойните изкуства са чудесно средство за развитие, а и възпитание на децата. Те могат до една голяма степен да бъдат пръв приятел и помощник на родителите в техните задължения като настойници. В този сегмент ще се опитаме да ви обясним защо Бразилското Джуджицу е най-доброто бойно изкуство за вашите малчугани.

Първоначалният отговор сам по себе си е доста лесен, но определено не дава цялата нужна информация, която един родител би искал да има. Основната цел на този спорт е ВИНАГИ да имаме контрол. В тази уникална система, учениците получават умения как да контролират своя партньор и къде се води схватката. Може би някои от вас знаят, че хората занимаващи се с такъв тип бойни изкуства завършват единоборствата чрез ключове. Това, което не знаете е, че всъщност не е нужно да се стигне до там. Ако говорим за самозащита на улицата, нашият спорт позволява нападателят да бъде неутрализиран без никакви последствия за вас или него. Чрез правилното използване на контрол и доминантна позиция, всеки може да се научи да се предпази дори от по-голям противник, без да се налага да разменя удари или да прилага опасни завършващи ключове. Бразилското Джу Джицу предлага голямо разнообразие от техники, които варират от напълно безопасни до такива които, ако се налага сериозно биха могли да навредят на противника. Точно този факт е причината, заради която нашия спорт се нарича – „The gentle art”. В превод „Нежното изкуство“. Това е изключително удобна система за прилагане, когато сме деца и сме на площадката или в училище трябва да се справим с хулигани, защото всички сме били малки и знаем, че много често децата могат да бъдат жестоки и не винаги осъзнават действията си и какви последствия могат да имат те. Като се вземат предвид тези фактори, както и ефективността на това бойно изкуство, човек лесно може да достигнете до извода, че това е идеален начин децата да се научат на самоотбрана.

Но красотата на този спорт се подчертава и от съчетанието му с духовното и ценностно израстване. Никое бойно изкуство не си струва тренировките, ако единственото на което ни учи е физическо развитие. Ще изброим някои позитивни качества и умения, които ние в Twisted Kids се стараем да прилагаме паралелно с тренировъчните сесии и смятаме, че са огромна част от Бразилското Джу Джицу.

  • Самодисциплината и трудолюбието. Дисциплината трябва да бъде изключително важна част от ежедневието на младите. В днешно време, с удобствата които се предоставят наготово, е повече от нужно децата да имат нещо в живота си което да ги учи, че понякога ще трябва да се справят сами в живота и за да са добри в нещо и да имат успех е необходимо да се трудят упорито и постоянно.
  • Чувството за уважение. Записването в класовете изисква от всички показване на уважение пред инструкторите, както и взаимно между учениците. Този аспект се пренася и извън залата, което не е често срещано в днешно време.
  • Поощряването на търсене на разбирателство и мирни решения на конфликти. Ако мислите, че хората трениращи бойни спортове са по-склонни към физическа саморазправа, тогава бъркате много. Това са възгледи натрапени на обществото от медиите и филмовата индустрия. Всъщност е точно обратното. Спарингите и всекидневното срещане с реалността ти отваря очите, че си човек и много неща могат да ти се случат. Чувството, че знаеш как да се защитаваш ти позволява спокойно да гледаш проблема в очите. Когато нямаш тази увереност си много по-податлив към агресивно поведение, защото чувстваш, че губиш контрол и така се опитваш вътрешно да се справиш с комплекси и несигурност. А и никой не би искал да рискува безценното време прекарано с приятели и партнъори на татамито заради контузия.
  • Повишено самочувствие. То идва с успехите , а нивото ще се покачва с всяка нова научена техника и нейното упражнение. Истинско удоволствие за инструкторите и по-опитните членове е да видят как с времето и с ученето, децата се променят и стават все по-комуникативни, по-уверени и много по-отворени към нови хоризонти.
  • Поставяне на цели и преследването им. Това се нарича прогрес и кара всички нас да се движим напред и да ставаме по-добри, и като хора, и като спортисти. В днешното забързано и натоварено ежедневие пропито с всевъзможни изкушения, възможността да си поставиш и преследваш правилните цели е наистина безценно.
  • Чувството, че принадлежиш към нещо значимо и „братската“ връзка, която създаваш със съотборниците си. Познавайки самата природа на хората, това е едно от най-важните неща за нас. За всички е важно да се чувстват част от отбора, защото с времето той се превръща в едно голямо семейство, което се грижи един за друг и си помага. Правилните ценности, които имат за цел да допълнят доброто възпитание и морал предадени в рамките на семейството са от безспорна полза за всеки, развиващ се млад човек, който иска да бъде пълноценен и позитивен представител на обществото ни.
  • Последно и може би най-важно. Подобряване във всички други области в живота. Бразилкото Джу джицу е невероятно ефективен инструмент за развиване на човешкия ни потенциал. Тук всичко изброено по-горе се слива в едно и така започвате да разбирате, че то ви помага и във всичко, което изпълва вашето ежедневие – работата, семейството, общуването, училището, приятелите и игрите.

Именно поради тези причини нашият клуб започна заниманията си деца и юноши. Ние смятаме, че имаме правилния подход, отношение и начин на мислене за да поднесем на вас и вашите деца един незабравим подарък, който ще остане за цял живот. Станете част от Туистед Джу Джицу и посетете съботните ни детски тренировки или седмичните ни занимания с децата Ви (понеделник и сряда от 18:15ч) ! Сами ще се убедите, че Бразилското Джу джицу е сред най-добрите спортове за деца!