Добре дошли

Здравейте и добре дошли при Туистед Джу Джицу – мястото в София за хора, които искат да спортуват, да се състезават и да се забавляват!

Карта

twisted Jiu Jitsu карта

Контакти

  • Адрес: гр. София, бул. Черни Връх 47, ет.2 (бивш завод Витоша)
  • Телефон: 0898 66 44 90
  • Имейл: twisted@bjj-bg.com

Пет медала, едно печено прасе и житейски уроци по време на Knjazevac International Open 2015

На 6ти декември 8 човека от нашия клуб нарамиха своите кимона и потеглиха към Сърбия за да представят Twisted Jiu Jitsu на турнира Knjazevac international open 2015. Симеон Миронов, Йордан Петков, Борис Попов, Ангел Тодоров, Юлиян Георгиев и Юлиян Маноилов, Виктор Николов и Божидар Костов бяха героите на деня, избрали да участват в този турнир.
12449592_10153797164703476_247598757_o
За жалост проблем в една от колите отне възможността на двама от нашите момчета, които без никакво съмнение щяха да покажат силна игра и добри умения, да вземат участие. Наложи се Вико и Божо, които по традиция се представят на високо ниво в категориите си, да останат с проблемното возило и да изпуснат турнира, въпреки че всички сме сигурни, че и двамата щяха да донесат още минимум две отличия за нашата обща кауза. Така от 8 състезатели останахме с 6. Много по-важното в случая е, че „премеждието“ отмина само с материални щети и всички са добре. Божидар остана с Виктор и загърби шампионските амбиции от турнир в Сърбия, но остана с приятел в труден момент, което е важен пример и доста по-значим знак, че Бразилското Джу Джицу не е само на татамито.
pic1
Така шестима Twsited членове извоюваха 5 медала в Сърбия! Въпреки, че имахме малък брой участници, ние успяхме да спечелим шампионски титли в две категории, като едната бе най-трудната – абсолютната. Успехите не свършиха дотук! Един сребърен и два бронзови медала утвърдиха деня в качеството си на ползотворен и успешен за нашите състезатели по време и на това „визита“ на нашата западна съседка.
Симеон Миронов бе единственият син колан от „бандата“ и той имаше тежката задача да помага на съотборниците си, които бяха доста по-големи от самия него. Мони е на 19 и това е голямо бреме за всеки млад човек, който е показал умения и постоянство в тренировките. Той осигури на нашия отбор бронзов медал в категория до 94кг сини колани.
Йордан Петков остана верен на традицията да показва най-доброто, на което е способен в състезателна атмосфера. Данчо спечели двете златни отличия в категория до 88кг и в Абсолютната категория, като за всички схватки, които изигра никой не успя даже да отбележи точка срещу него! Ако това не е постоянство в доминация, то какво е?
pic2
За своите усилия и победи над трудни противници, Данчо бе удостоен с най-неочакваната награда, която може да се срещне в който и да е спорт по света.
pic3
Навръх Никулден, когато повечето наши сънародници ядат риба, печено прасенце бе връчено на победителите в Абсолютна категория в Сърбия. Нашият състезател го отстъпи на Симеон Миронов, който бидейки студент, трябваше да се възползва за идния празник, но той решил да го подари на друг. Очакваме прасенцето да се завърне в Сърбия и да ни чака за следващото ни гостуване, където отново да си го спечелим!
Борис Попов се състезава до 76кг. и спечели двете си първи срещи в категорията с Bow And Arrow душене. На полуфинала Борис отпадна от своя опонент, но той също успя да стигне до почетната стълбичка. В актива на тима влиза още едно заслужено трето място от Knjazevas International Open 2015.
Ангел Тодоров имаше мал шанс в категория до 88кг, но това не е повод за отчаяние, особено в началния етап на състезателната кариера на всеки атлет. Ачо се готви усърдно, отделя нужното време, пътува и игра. Именно това е същността на Бразилското Джу Джицу. Чрез тежки загуби или големи победи да се учим, да ставаме по-добри и да успяваме да се развиваме във всичко, с което се захванем!
Юлиян Георгиев представи Twsited Jiu Jitsu в категория до 70кг доста успешно и много малко не му достигна в този ден да достигне до заветната шампионска позиция. Юли отпадна на финала, но показа характер и желание за победа, които му се отплатиха със сребърен медал в дивизията.
pic4
Юлиян Маноилов загуби своята среща в категорията на 83-килограмовите, която е без съмнение трудна и може би неправилната за нашия състезател. Той отпадна от надпреварата с армбар, но е всеотдаен и редовен в тренировките, което е в пъти по-важно отколкото медал на състезание. Казаното за Ангел важи с пълна сила и за този наш представител!
Стартът и подготовката за този ден бяха трудни и дори бяха изпитание за нервите и самодисциплината на нашите момчета. Трудни моменти, в които трябва да се лишим от нещо важно за нас винаги ще съществуват, но това как ги посрещаме и се справяме с тях ще ни донесе нови познания за това кои сме самите ние. Това е една от големите цели на цялото „упражнение“ наречено Бразилското Джу Джицу – Начин на живот и то е много по-ценно и дълготрайно от парче метал с връв.
pic5
Шест състезатели на Twisted Jiu Jitsu = две шампионски титли, едно сребро, два бронза и важни ценностни уроци и моменти. Това уравнение е достатъчно да заслужи внимание и макар да няма късмета да фигурира в учебник по математика, то ще е част от участниците в този турнир на 6 декември завинаги.

By | 2017-05-04T06:44:09+00:00 02 02, 2016|Без категория|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment