Добре дошли

Здравейте и добре дошли при Туистед Джу Джицу – мястото в София за хора, които искат да спортуват, да се състезават и да се забавляват!

Карта

twisted Jiu Jitsu карта

Контакти

  • Адрес: гр. София, бул. Черни Връх 47, ет.2 (бивш завод Витоша)
  • Телефон: 0898 66 44 90
  • Имейл: twisted@bjj-bg.com

Twisted Jiu Jitsu e отборния шампион от ежегодния Фестивал на Бойните Спортове

Ето, че ноември дойде, а с него ежегодния Национален фестивал по бойни спортове. Тази година той се проведе в София , a от Българската Джу Джицу федерация и Спортната асоциация на МВР, в частност – Централен полицейски Карате и Джу Джицу Клуб организираха този голям форум, за да промотират бойните спортове и да дадат поле за изява на многото спортуващи, жадни за конкуренция.

Тази година нови клубове от цялата страна изявиха желание за участие и дойдоха да премерят сили с някои от вече утвърдените тимове, доказали се чрез множество медали от всяка категория в дисциплината, почти идентична до Бразилското Джу Джицу – „Не-ваза“. Въпреки неприятния факт, че доста от нашите състезатели имаха проблеми с контузии, които изискваха почивка и внимание, ние от клуб Twisted Jiu Jitsu направихме всичко възможно да излъчим златни, сребърни и бронзови медалисти, като в същото време през целия ден оказвахме организационна помощ на отговорните лица за провеждането на турнира и в частност съревнованията по Не-ваза.

Христо Митков пръв излезе да представя Twisted Jiu Jitsu в категорията и той успя да покаже върху какво е работил усърдно през изминалите месеци. Игровото му израстване е налице и след като заключи свой опонент се изправи срещу съотборника си Иво Пилев. Twisted Jiu Jitsu се сдоби с първи медал от най-леката категория благодарение на участието на Иво, който се нареди на почетната стълбичка и бе награден с бронз. Следващият наш представител бе Петьо Божинов. Турнирът имаше силен старт за Петьо и той надви опонента си в първата си схватка чрез ключ на ръката – армбар. Жребият определи второто излизане на татамито за Петьо да бъде срещу друг наш състезател, който в последствие стана шампиона в категорията – Емил Христов. Емчо за пореден път показа солидни умения и изключително красиво и технично джу джицу и без особени проблеми се нареди на първото място при 69-килограмовите, като елиминира всички свои противници.

69

В категория до 77кг Мартин Ковачев извоюва бронз за Twisted Jiu Jitsu и подаде сериозна заявка за още по-високо класиране в следващите издания на турнира. Другите ни участници Тодор Бояджиев и Христо Чуков имаха тежки срещи и отпаднаха в първи кръг. В този формат цветовете на коланите нямат значение и Христо, въпреки че е бял колан се изправи срещу противник, превъзхождащ го по часове в залата и притежаващ лилав пояс. Нашият съотборник показа мъжка игра и не отстъпваше на опонента си, но в крайна сметка загуби по точки след едно наистина добро обиграване, което със сигурност ще му се отплати в по-нататъшен етап от развитието му. Тодор Бояджиев загуби от опитния шампион в категорията след ключ на крака, който за съжаление контузи нашето момче и той не можеше да продължи в репешажите.

77

Петко Неделчев (категория -85кг.) също бе безапелационен в този ден и след няколко хвърляния, достойни за голямо първенство по джудо, той показа и играта си на земя, която с всяко ново състезание се подобрява значително. Събаряне, контрол, събмишън в тази последователност водят само до едно място – първото на почетната стълбица.

85

До 94кг. Васил Петров и Симеон Миронов защитиха честта на тима ни и двамата „затвориха“ категорията. Васко заслужено стана шампион и показва консистентност в играта си и в участията си по турнири, а Мони може да се похвали с първото си състезание (и съответно първи медал) след тежка контузия, която не му позволяваше да тренира дълго време. Какъв по-добър начин да се върнеш в играта от един прясно спечелен медал за колекцията, символизиращ воля, търпение, труд и лишения.

94

При най-тежките атлети отново имаме две спечелени отличия. Виктор Николов се нареди на второто място след оспорван мач срещу Александър Александров от Варна, който е един от най-редовните и трудни противници в състезания от различи формати в страната. Вико изигра добра среща, но малки трикове, присъщи на по-опитните играчи, бяха достатъчни, за да се сдобие опонентът му с нужния актив от точки за победа.  Другият наш не особено лек участник бе Никола Симеонов, който се пребори с други също толкова тежки претенденти с хъс да намерят място сред медалистите. Никола не позволи на никой от тях да отнеме „последния билет“ за качване на почетната стълба и така добави още едно бронзово отличие в актива на Twisted Jiu Jitsu.

twisted-jiu-jitsu

Три златни, два сребърни и три бронзови постижения успяхме да запишем въпреки малкия състав, с който имахме капацитет да излезем на татамито на 15 ноември, но това за пореден път беше достатъчно, за да спечелим поредната си отборна купа през тази година. Това не ни спря и да покажем технична игра, която не се базира на сила и бързина а на принципи и умения, изграждани с труд и пот в залата ни.

Благодарим на всички, който подкрепиха отбора и особено на тези, които се състезаваха за неговото име и престиж!!!

By | 2017-05-04T06:44:09+00:00 17 11, 2015|Без категория|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment