Добре дошли

Здравейте и добре дошли при Туистед Джу Джицу – мястото в София за хора, които искат да спортуват, да се състезават и да се забавляват!

Карта

twisted Jiu Jitsu карта

Контакти

 • Адрес: гр. София, бул. Черни Връх 47, ет.2 (бивш завод Витоша)
 • Телефон: 0898 66 44 90
 • Имейл: twisted@bjj-bg.com
Често Задавани Въпроси (F.A.Q.) 2017-05-04T06:44:09+00:00

Ето отговори на някои от най-често задаваните въпроси (F.A.Q)

Има ли къде да паркирам, ако дойда с кола? 2017-05-04T06:44:12+00:00

ParkingДа.

За всички наши клиенти е осигурен безплатен паркинг пред и около сградата, в която сме разположени. Престоят е достатъчен, за да присъствате дори на две от тренировките ни вечер. Просто вземете със себе си билета и попитайте как да го занулите.

 

Как мога да стигна до вас? Какъв транспорт да използвам ? 2017-05-04T11:48:26+00:00

Залата е с изключителна удобна локация.  Намира се  на бул. Черни връх 47 (бивш завод Витоша). До нас има също така магазин на немската верига LIDL. Транспорта, който бихте могли да използвате, за да стигнете до нас са: автобусите – „88“, „120“, както и линия №2 от Софийското метро. На разстояние под 700м е спирката  „Джеймс Баучър“, а много скоро ще бъде изградена и втора спирка по линията, която ще бъде на по-малко от 300м, точно до новооткрития мол – „Paradise Center“ и ул. Сребърна.

 

Трябва ли задължително да се състезавам, ако започна да тренирам? 2017-05-18T08:00:36+00:00

Не.

Турнирите са част от живота на всеки спорт, но никой не е задължен да се състезава тренирайки при нас. Всеки взима това решение да тества себе си в по-различна среда след като е натрупал достатъчно увереност. Ние участваме активно в националните и международни състезания, за да трупаме опит и да се забавляваме. А успехите, са плод на труда ни.

Не мога да идвам навреме за тренировки, тогава по-добре ли е да не тренирам? 2014-09-06T15:39:27+00:00

Не.

Ние напълно разбираме забързаното ежедневие на всеки. Отговорностите ни се увеличават с всеки изминал ден, но това не би трябвало да Ви спира от шанса да намерите мястото където да разпуснете, да се разтоварите и презаредите себе си в една приятна среда, като същевременно направите и нещо добро за себе си и научите много нови неща Няма да сте първият, който е предупредил, че свършва работа по-късно и би искал да идва с евентуално закъснение. Хората, които са възпрепятствани и закъсняват, но имат желание да тренират, имат място при нас след като изрично са предупредили и след като тихо и внимателно се включат в тренировката, без да пречат на другите.

Мога ли да тренирам само сутрин? 2017-05-04T06:44:12+00:00

Разбира се. Графикът ни е направен за всеки, който има желание да спортува и който е ограничен от основните си занимания в ежедневието – работа, училище, семейство. Опитали сме се да бъдем колкото се може по-гъвкави и постоянно работим в тази насока, за да може всеки да има достъп до това Бойно изкуство. Сутрешните тренировки са предпоставка за един тонизиран старт на работния ден.

Как да преценя на кои тренировки да идвам? 2017-05-18T08:40:54+00:00

В Twisted Jiu Jitsu всички групи са разделини спрямо нивото при възрастните и възраст при децата. Прочети внимателно категория „програми“, където всеки клас е описан и лесно ще разбереш къде попадаш.

Актуален ли е графикът на сайта? 2017-05-18T09:15:54+00:00

Да.

Подбран екип от специалисти се грижи за поддръжката на сайта и фейсбук страницата ни, така че всичко да се актуализира навреме. Ако е имало проблем с графика, моля да ни информирате, за да бъде отстранен.

Трябва ли задължително да участвам, когато дойда на първата си тренировка? 2014-09-06T15:41:08+00:00

Не.

Можете просто да дойдете и да погледате. В залата има установени места за тази цел.

Никога не съм се занимавал с подобен или друг боен спорт. Мога ли да се науча? 2014-09-06T15:41:33+00:00

Да.

Абсолютно всеки човек в даден момент от живота си е започнал да учи нещо, което преди това е било неясно за него. Това, че нямаш опит в този или сходен спорт понякога е и плюс, защото можеш бавно и спокойно да научиш основните принципи на това бойно изкуство, без да се осланяш прекалено на стари и често вредни навици. Всички членове на клуба ни са били в същата ситуация и само постоянството и упоритостта им ги е довела до нивото, което те са достигнали в момента.

Трябва ли да спазвам определени правила в залата? 2017-05-21T09:30:02+00:00

Да.

Всяка зала по Бразилско Джу Джицу в света има свои правила, но има определен набор от правила, които важат навсякъде. Ето и част от тях:

 • Поддържай себе си и униформата си чисти.
 • Избягвай неприличен език в залата.
 • Уважавай всеки независимо от нивото/колана.
 • Бъди навреме за тренировка (5-10мин преди старта).
 • Не стъпвай с обувки по татамито.
 • Ако отсъстваш дълго време от тренировки информирай инструктора си.
 • Остави егото си пред вратата, в залата всички се учим.
 • Не прекъсвай и пречи на инструктора си докато преподава.

Това е само част от правилата, които ако всеки спазва в залата, времето прекарано там ще му бъде още по-приятно.

Това е само част от правилата, които ако всеки спазва в залата, времето прекарано

Там ще му бъде още по-приятно. Пълният лист на правилата в нашия клуб можете да намерите тук.

Как мога да започна ? 2017-05-21T09:45:01+00:00

Най-лесния начин е като просто влезнете в залата. Много често в живота, нещата зависят от нас самите. Именно, за да намалим съмненията и колебанията ви, ние предоставяме 2 (две) напълно безплатни тренировки. Чрез тях даваме възможност на всеки да провери дали този спорт е за него, дали ние сме правилния клуб и среда, и дали е готов да ни се довери, за да го поведем към необятния свят на Бразилското Джу Джицу. Запиши се за пробна тренировка тук.

За кого е подходящо Бразилското Джу Джицу? 2017-05-04T06:44:15+00:00

За всички.

whentostartАбсолютно всеки може да научи и прилага техниките, които създателите Carlos и Helio Gracie, които не са тежали повече от 62кг, са въвели в своята революционна система и с времето са доразвити от техните наследници и ученици. Именно затова един от основните принципи на Бразилското Джу Джицу е да даде възможност на много по-малък и слаб физически човек да се защити от атаките на по-голям и силен противник. Бразилското Джу Джицу е подходящо както за по-слаби и малки хора, така и за абсолютно всякакви възрасти и пол. Най-малкият член на клуба в момента е на 4год., а най-възрастният е на 55год.

Какво означава Ги/GI? 2017-05-18T09:43:12+00:00

GIГи-то (или другото му познато наименование „Кимоно“) е униформата, която обикновено се облича при повечето източни бойни изкуства е и основното облекло в Джу Джицуто. Тя се състои от 3 части – горнище, панталон и колан. Изработени от памук, тези три компонента на униформата са специално подсилени и направени да пасват на всекидневните натоварвания по време на тренировките. Много от хората, практикуващи Джу Джицу, се отнасят към своето кимоно така както рицарят към своята броня. Смята, се че благодарение на Ги-то и тренировките с него, всеки може да достигне до високо техническо ниво и се препоръчва към всеки, който сега започва своя Джу Джицу път.

 

Каква е разликата между тренировките с GI и NoGI? 2017-05-04T06:44:15+00:00

С Ги или без ГиЗа разлика от тренировките с Ги, където се носи гореописаната тренировъчна униформа, която е характерна за класическата форма на Бразилското Джу Джицу, Но-ги тренировките се провеждат единствено по шорти и раш-гард (вид специално горнище от ликра, което има за цел да държи тялото стегнато и да го предпазва по време на спаринг). Наличието на повърхности, които могат да се хващат (ръкави, ревери, крачоли и т.н.) при тренировките с Ги, дават увеличават неимоверно възможностите за прилагане на различни техники пред практикуващите. Играта с Ги дава възможност за неимоверно подобряване на баланса и техническата прецизност у практикуващите, докато при Но-Ги тренировките играта става по-бърза и динамична. Ние смятаме, че за да достигнете високо ниво в Джу Джицу, вие трябва да тренирате както с Ги, така и без, което е недвусмислено отразено и в нашия тренировъчен график.

Каква екипировка ми е необходима за първата тренировка? 2014-09-06T16:29:58+00:00

За да започнете тренировки по Бразилско Джу Джицу не е необходимо нещо специално. Достатъчно е да носите джапанки, тениска/и, долнище на анцуг или къси панталони (без остри предмети, емблеми или ципове по тях). В последствие ще са ви необходими Ги, рашгард (ликра), клин, граплинг къси панталони.

Подходящо ли е Бразилското Джу Джицу за деца и жени? 2017-05-18T10:40:27+00:00

Да.

Ние от Twisted Jiu Jitsu сме насочили вниманието си към всеки, който има желание да се научи на основните принципи, идеи и философия на Бразилското Джу Джицу. Клубът провежда тренировки както за деца, така и за възрастни – мъже и жени. Разгледайте подробното описание на нашите програми тук.

Мога ли да посещавам тренировките с Multisport и Sodexo карти? 2017-05-18T11:14:36+00:00

Да.

Клуб Twisted Jiu Jitsu е единствения спортен клуб, който преподава бразилско джу джицу, и предоставя тази услуга за клиентите на мултиспорт и содексо. Нужно е да покажете своята карта преди тренировката заедно с вашата лична карта, за да бъде отбелязано вашето посещение.

Ще ми се деформират/счупят ли ушите, ако тренирам бразилско джу джицу? 2017-05-21T09:47:14+00:00

Малко вероятно.

Така наречените „карфиолени уши“ се срещат най-често при атлети, които тренират усилено почти всеки ден. Тази деформация се получава поради дълги периоди пренебрежение на травмата и недаване на мястото да отпочине в случай на болка.

Контузията не е процес, който се случва за ден и обикновено има достатъчно време за адекватна реакция и правилни мерки. въпреки това, тези възпаления се случват поради различни причини: силен удар в ушната мида, силно и продължително протриване и др.

Това, което можем да гарантираме е, че в нашата програма за „начинаещи“, ние обясняваме на всички какви са безопасните начини за трениране. като допълнителна превантивна мярка, можем да ви предоставим наушници, които предпазват визията и ушите ви от нежеланата контузия.

Трябва ли да съм в добра физическа форма, за да започна да тренирам джу джицу? 2017-05-21T09:50:23+00:00

Не.

Занятията по бразилско джу джицу са отлична тренировка за тялото сами по себе си. Движенията, които ще научите, натоварването в мускулите и аеробното упражнение, ще са напълно достатъчни да влезете във форма и да свалите ненужните килограми. Всичко това без да ви доскучава тренировъчния процес.

Просто се запишете на пробна тренировка.